top of page

Már elérhető Szalonunkban az Autentic Beauty Concept!

Frissítve: 2020. júl. 22.

A kevesebb már több. Számtalan márka törekszik letisztultságra és egyszerűségre. A minimalizmus a szépségápolás nagy trendje lett az elmúlt években. Az Autentic Beauty Concept Berlin és Budapest után már Pécsen is hódít, átformálva ezzel a hazai fodrászipar horizontját.


És a kérdés: 

Miért a Schwarzkopf új termékcsaládja? Röviden, mert előre kell tekinteni.


Az élet számos területére igaz ez az ősi közhely. A világunk változóban van. A természeti kincseink és a bolygó erőforrásai drasztikusan kimerültek. A klímaváltozás az egyik jele ennek az egész glóbuszt érintő problémának. A planéta eltartó képessége az utolsó szakaszába lépett.Mára kimondatlanul is az egyik legfontosabb tényező a gazdaságunkban az önfenntarthatóság. Ez magában foglalja az újrahasznosítást, a környezetbarát előállítást és a káros anyagoktól mentes termékek kifejlesztését is.


Az ipari forradalom óta – nem ismerve az összetevők hatásait teljes körűen az emberi szervezetre – mindig az volt a cél, hogy a legolcsóbb módon érjék el a legkiválóbb felhasználói élményt. Ahogy a bolygó, úgy az emberi szervezet is jelentős változásokon ment keresztül, melynek eredménye, hogy az olyan népbetegségek korát éljük, mint az ételintolerancia, vagy allergia, illetve a klasszikus stressz és következményei.


Az olcsó adalékok több évtizedes uralma alatt halmozódott fel bennünk és tettek minket egészségtelenné, legyen az szépség- vagy éppen élelmiszeripar, ahol a károkozás elkezdődött.


A fodrászat a divat világának egyik kapuja, amelyen beléptem, de nem mehetek el én sem – ahogy senki sem – az életünket károsító folyamatok mellett. Számos nagy márka fejleszti a saját természetbarát termékcsaládját.

Nagyon boldog vagyok, hiszen az egyik kedvenc márkám, a  Schwarzkopf is megjelent a piacon az Authentic Beauty Concepttel, amely hírnöke a modernkori igényeknek és emellett a környezetünkkel teljes mértékben összhangban van. Összetevői árulkodóak, hiszen növényi eredetűek, így ökológiai lábnyomuk nem jelentős:

Mangó és a Bazsalikom (Hydrate) Datolya és a Fahéj (Glow) Zöld Tea és Lime (Amplify) Junar és Pekándió (Replenish)   

Az előállítás módja és az ideológiája a termékeknek  egy jobb és élhetőbb bolygó felé veszik az irányt velünk együtt. Ezek az első lépések, amelyeket én már megtettem.


39 megtekintés
bottom of page