top of page

Férfi hajviseletek, amik szembe mennek az árral

Az kétségtelen, hogy a felnyírt- és a hagymafrizurák korát éljük. Az elmúlt évtizedben dominánsá váló viselet lassan már szürkévé teszi a férfiközösséget. Íme 4 frizura, amik nem tegnap voltak a divatlisták élén, de kitűnhetsz velük, ha előnyösek számodra.


férfi hajvágás
Kép forrása: Pinterest

AZ UNDERCUT FÉRFI FRIZURA (A felnyírt séró)

1920-napjainkig


Kinek ajánlott?

A legtöbb undercut felfelé nyújtja a fejet, ezért előnyös azoknak, akinek alapból nem túl keskeny az arcformájuk, vagy pont, hogy keskenyíteni szeretnék. Vágástól és fazontól felül legalább 6-10 cm-es hajhosszt követel meg, és a legtöbb esetben a homlokot szabadon hagyja, ezért azoknak lesz előnyös, akiknek nincs túl nagy homlokuk, illetve a hajvonaluk alacsonyan kezdődik.


férfi hajvágás
Kép forrása: Pinterest

Hosszú/ fél hosszú Pompadour

XVlllszázadtól-napjainkig


Kinek ajánlott?

Akinek a slicked back jól áll, annak jól fog állni a pompadour is, tehát nem túl hangsúlyos homlok (kopaszodás nélkül), felül tarkóig érő haj és inkább keskenyebb, oválisabb fejforma.


A pompadour beszárítása az elől magasabbra emelt hajtő és hosszabb haj miatt egy kicsit időigényesebb, mintha slicked back-ként csak simán hátranyalnád, de azért egyáltalán nem lehetetlen. Ha alaposan megnézed, hogy a borbélyod hogyan csinálja, akkor már te is könnyebben el fogod tudni készíteni otthon. A szárításon túl nagyon fontos a fixálás is, itt érdemes pomádét, waxot – vagy már a beszárítás előtt még nedvesen habot – rátenni a séróra beszárítás végeztével pedig erősebb wax-szal + lakkal fixálni, hogy egész nap meglegyen a tartás.


férfi hajvágás
Kép forrása: Pinterest

A QUIFF FÉRFI FRIZURA (A nők kedvence)

80s-napjainkig


Kinek ajánlott ?

Ha felül hosszú haj párti vagy, de túl szigorú neked egy slicked back vagy pompadour merev, kemény tartása, akkor a Quiff-et neked találták ki. Nem baj, ha nem keskeny az arcod, vagy a homlokod magasabb / felül kezdődik a hajvonalad, mert a Quiff frufrujával ennek megfelelően tudsz játszani. Ha pedig göndör vagy hullámos a hajad, akkor a Quiff egyenesen kötelező! Pláne ha szingli vagy. Ezzel a séróval nem sokáig maradsz az!


férfi hajvágás
Kép forrása: Pinterest

A MANBUN (A férfi konty)

1300-napjainkig

Kinek ajánlott a SPIKY ?

Hosszú haj csakis annak való akinek van hozzá alapanyag és ki is tudja várni, hogy megnőjön. A manbun egy segítség a növesztésben, hiszen a kritikus időszakban a legkezelhetetlenebb – oldalsó részt – az átmenet miatt megúszod. Ha kitűzted, hogy hosszú hajat szeretnél, akkor próbáld ki.

Bár a fent említett hajak megragadják a tekintetet, de pár nagyon fontos apróságot említsünk meg:

  • Az első, hogy ezeket a hajakat ápolni kell. Nem fogsz így kinézni, ha szabadjára engeded a hajkoronádat. Ezeket nem a vadon szülte, hanem egy tudatos koncepció és visszavágás eredménye. Szükséged van hajápolásra és egy fodrászra aki útbaigazít.

  • A második, hogy amikor átlépsz a női hossztartományba, a külsőd - szakáll, ruha -pár fokozattal legyen férfiasabb, hiszen ha csak nem vagy tömör izom nem örülnél ha más férfiak kacsinthatnának rád bormámorosan.

  • A harmadi és legfontosabb, az ápoltság. A hajad él. Neki is kijár az ápolás és a gondoskodás, a rendszeres mosás és fésülés.


Keressetek bátran!

579 megtekintés
bottom of page