top of page

Két világ találkozott az őszben

A helyszín magáért beszél. Az ezer színben tomboló őszi erdő által közrefogott Máré vára egykoron Pannónia tartomány kiemelt fontosságú erődítménye volt. Az elhagyatott vár mára már turistalátványossággá vált. A koncepció egy a kőfalak rejtekében megtartott bohém esküvő.

A modellekkel nagyon hamar kialakult a kémia, ráéreztek az elképzelésemre. Sheima Alnour sötétebb bőrtónusa és Kasik Csaba hosszú haja, sápatag arca és művész kisugárzása az évszak sokszínűségével rezonál remekül. Sheima ruháinál az volt a legfontosabb, hogy valami nem megszokott legyen, valami amit nem láthattunk minden kirakatban. Csabának nem volt kérdés, hogy egy merészebb szint választunk öltöny terén, a kalapot elengedhetetlen kiegészítőnek véltem.

Legtöbbször megszállottan kötődünk a hőmérő magas fokához, az eső lehetőségének a minimalizálásához, pedig egy őszi esküvő megannyi részletben rejt több lehetőséget. Az illatok, izek, fények, textúrák mind csábitóak. Egy évszak sem képes ennyiféle jellegzetes dekorációs elemmel feltölteni, mint ez az időszak. Ez az évszak annyi különleges jelenséget hordoz magában, hogy szinte biztos nagyon változatos fényképekkel töltitek majd meg az albumotokat. A dekorációban és a süteményekben a rusztikus elemek, merész színhasználat közös nevezőre kívánta hozni a marokkói kultúrának a védjegyeit és a közép-európai látványvilágot. Nem egy sokat látott őszi esküvőt akartunk megmutatni, hanem egy olyan szertartást, ahol két világ találkozik.

Szerintem a hitelességet sugárzó szépség belülről fakad. A szépséget akkor tükrözi vissza egy fényképp, ha fényképen lévő személyből a lénye sugárzik.

A csapat azon dolgozott, hogy a “szerelmesek” életük legfontosabb napján megmutathassák hagyományaikat. A modellek haját összhangban készítettem el. A frizurák enyhe hullámot kaptak, amelyek kiemelték természetes mivoltukat.

A délután folyamán egy kellemes hangulat alakult ki a kreatív csapatban. Köszönöm a munkájukat: Mester Luca-smink, Lukács Dániel-videós, Deutsch Richárd-fotós, Schnell-Muszti Anita-dekoráció, Borbély Zsuzsi-menyasszonyi ruha, Dejan Mijic-öltöny, Császár Anita-desszert és nem utolsó sorban modelljeinknek Sheimanak és Csabának.


Comments


bottom of page